آیا شرکتهای فنی و مهندسی به بازاریابی نیاز دارند ؟
در ده گذشته شرکتهای فنی و مهندسی از مشاورین گرفته تا پیمانکاران در صورتی که بصورت شخصی و سرمایه گذاری فعالیت نمی کردند معمولا به کسب و کار خود را براساس مناقصات بخش دولتی مدیریت می نمودند . حضور در وب سایت های مناقصات و شرکت در یک مناقصه ارایه ضمانت نامه و اعلام قیمت و در نهایت انتظار جهت برنده شدن یا …..
این روال معمولا برای پروژه های بین المللی هم تکرار می شد و شرکتهای فنی و مهندسی با نگرش کاملا منفعلانه منتظر برگزاری یک مناقصه داخلی یا خارجی بودند تا بتوانند در آن حضور داشته باشند .
اما در عصر کنونی با کاهش بودجه های عمرانی و تغییر وضعیت دولت ها از پروژه های 3 عاملی به پروژه های 4 عاملی دیگر مانند روال گذشته شرکتهای فنی و مهندسی نمی توانند حضور موفقی در این حوزه داشته باشند که کاهش شرکتها و همچنین تعدیل نیرو در شرکتهای بزرگ نمود این واقعیت تلخ است .
اما راه حل کجاست …. ؟
شرکتهای فنی و مهندسی باید رویکرد خود را اصلاح نموده و توسعه دهند . پذیرش واقعیت های این حوزه و تطابق سازمانهای خود با این شرایط یکی از مهم ترین عوامل تدوام این کسب و کارها خواهد بود .
نگرش بازاریابی و مذاکرات حرفه ای یکی از مهم ترین عوامل اصلاح و بهبود سازمانها است . مدیران شرکتهای فنی و مهندسی باید با اصول بازارشناسی بازارسنجی بازارسازی لابی گری و بازاریابی و همچنین پیگیری عملیاتی آنها آشنا شده و در سازمان خود بصورت عملیاتی و هوشمندانه پیاده نمایند .
شرکتهای فنی و مهندسی باید با شرایط جدید این حوزه از قبیل طرح مشارکت – تشکل کنسرسیوم ها – زنجیره ارزش – زنجیره تامین – مهندسی فروش و … آشنا گردند و ساختار تصمیم سازی و تصمیم گیری و همچنین اجرا را مطابق با این رویکردها در سازمان خود پیاده سازی نمایند .
گروه مشاورین رستا تجارت با شناخت کامل از حوزه خدمات فنی و مهندسی و ارزش آفرینی در این حوزه می تواند ساختار چابک و عملیاتی بازاریابی و برندینگ را مطابق با رشته و سطح فعالیت شما تدوین و پیاده سازی نمایند .
دیدگاهتان را بنویسید